***نسیم معرفت**
باسلام و ادب
از ادب ومعرفت خیلی خوشم میاد. جناب حربن یزید ریاحی ادب نشان داد و مقرب درگاه حسین بن علی (علیهماالسلام) شد. شیطان با غرور خود بی ادبی وبی معرفتی کرد و رانده ورجیم گردید و بی ادب ترین موجود ، شیطان بود که ادب محضر پروردگار را بجا نیاورد و مطرود گردید.
مولوی گوید:
از خدا جوییم توفیق ادب
بی ادب محروم ماند از لطف رب
بی ادب تنها نه خود را داشت بد
بلکه آتش در همه آفاق زد
استادی داشتیم(به نام مرحوم حجت الأسلام حاج آقا حجت سعیدی) که همیشه می فرمود : [بی عیب فقط خداست.] همه ما به نوعی عیوب ونقایص اخلاقی و رفتاری وفکری داریم که باید در پی اصلاح آن باشیم.
ما مجاز نیستم که به هر شکلی وبا هر رفتار گزنده ای با مخالف برخورد کنیم و برچسب بزنیم. تحمل مخالف همراه با بیان شفاف دراظهار نظر و .... توصیه وسفارش اسلام عزیز است مگر موارد خاصی که در شرع استثناء شده است.
متاسفانه عده ای خود را تافته جدا بافته می پندارند لذا از حدود وحریم خود خارج می شوند وپا از گلیم خود فراتر می گذارند. سعه صدر سیاسی(شرح صدر سیاسی ) یکی از واجباتی که از خدا می خواهیم که به همه ما عنایت فرماید. یکی از آفات برخی سیاسیون وانقلابیون زودقضاوت کردن در باره دیگران و عصبانی شدن بی مورد و برچسب زدن های ناچسب است که آسیب هایی هم برای آنها و دیگران دارد.
خاطره ای از سعه صدر مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای عرض کنم و امیدوارم که برای همه سودمند باشد. زمانی جناب حجت الاسلام اقای مروی خاطره ای را در جمع فضلاء در قم ( مجمع نمایندگان طلاب قم) مطرح کرد که بنده هم حضور داشتم . ایشان گفت که زمانی مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای دیداری با مردم مشهد داشتند و چند روزی در مشهد بودیم. تیم هایی از طرف رهبری به اطراف و اکناف می رفتند. روزی مقام معظم رهبری از من(یعنی مروی) سوال کردند آیا پیش فلانی ( یکی از علماء مشهد) هم رفتید و به ایشان هم سر زدید یا نه؟ آقای مروی گفت من عرض کردم که آقا فلانی را قلم بگیرید چون ایشان صد وهشتاد درجه مخالف شما و نظام و ولایت فقیه و... است. هیچ زمینه ای وجود ندارد که پیش او برویم. آقای مروی گفت وقتی که بنده چنین گفتم حضرت آقا خیلی ناراحت شد وبه من خطاب کرد و فرمود : بنده به شما امر می کنم که با هدایایی حتما به دیدار فلانی بروید وسلام مرا هم برسانید و ما هم به امر ایشان رفتیم با آن آقا در مشهد ملاقات کردیم و هدایایی تقدیم کردیم و سلام مقام معظم رهبری را هم به او رساندیم و خیلی هم اثر مثبت داشت.
رفقای عزیز ما که ادعای پیروی از اسلام وقرآن واهل بیت (علیهم السلام) و دفاع از رهبری و انقلاب اسلامی وارزش ها و... داریم چقدر برخوردار از اخلاق کریمانه وسِعه صدر سیاسی و .. هستیم......
قوله تعالی:
بَلِ الْإِنْسانُ عَلی نَفْسِهِ بَصیرَةٌوَ لَوْ أَلْقَی مَعَاذِیرَهُ
بلکه انسان خود بر (نیک و بد) خویش به خوبی بیناست.
و هر چند ( پرده های ) عُذر بر ( چشم بصیرت ) خود بیفکند.
سوره قیامه آیه 14 و15.
والسلام
دوستدارتون سید اصغر سعادت میرقدیم
** توضیح : در یکی از گروه های مجازی یکی از عزیزان مطلبی ارسال کرده بود که خالی از اشکال نبود ولی یک عزیز دیگری که متاسفانه خود را خیلی انقلابی و .... می داند برخورد تندی به وی نمود که خارج از ضوابط گفتگو ی منطقی و اسلامی و... بود. بنده به تناسب تذکر دادم ولی متاسفانه آن عزیز مدعی انقلابی گری توجهی ننمود و اصرار بر رفتار غلط و اشتباهش داشت که بعد از آن بنده مطالب فوق الذکر را همراه با خاطره ای از مقام معظم رهبری بیان کردم شاید که متذکر شود ولی بعد از بیان ما باز هم حرف خودش را می زد ولی گویا همه در انحراف هستند مگر آن آقای مدعی..... بنده مخلص همه انقلابیون فهمیده و با ادب و معرفت هستم ولی معتقدم که برخی به اسم دفاع از انقلاب و ارزش های دینی با برخورد های غیر منطقی و غیر اسلامی خود به انقلاب و اسلام و ... آسیب وصدمه می زنند. (سعادت میرقدیم)
هیجدهم اردیبهشت 1395 .
روز شنبه
29 رجب المرجب 1437 ه.ق
** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
** وبلاگ روستای سادات محله (بوجایه - لاهیجان)
** وبلاگ روستای سادات محله (بوجایه - لاهیجان)
***نسیم معرفت**
نام خدا
ویژگی های کار برای خدا
1-بانام خداآغازمیشود.
2-بااخلاص ونیت پاک انجام میگیرد(باخلوص نیت نه نیت فلوس).
3-قربة الی الله انجام می گیرد.
4-رنگ خدایی دارد(صبغة الله ومن احسن من الله صبغة سوره بقره آیه 138).
5-پشیمانی ندارد.
6-سرخوردگی ودلخوردگی ودلسردی وافسردگی ندارد.
7-باعشق وعلاقه وبدون توقع ازغیر خدا انجام میشود.
8-ملامت ملامتگران تاثیری درآن ندارد.
9-ازروی تدبیر ودرایت وعقل ومشورت و..انجام میشود.
10-خشنودی ورضایت الهی در آن مدنظر است.
11-مصلحت وصلاح کار مورد توجه است.
12-ریاوسمعه درآن نیست.
13-تحسین وتقبیح دیگران درآن نقشی ندارداگر چه اگر مورد تمجید وستایش دیگران واقع شود نیکو است.
14-فطرت سالم انسان ها آن رامی پسندد.
15-برکات وثمرات ونتائج زیادی دارد.
16-ماندگار است.
17-بااستواری واستحکام انجام میگیرد.
18-سستی وسهل انگاری درآن نیست.
19-باشادابی ونشاط انجام میشود.
20-خشنودی خدا وفرشتگان واهلبیت(ع)رادرپی دارد.
21-مشمول دعای خیر خوبان ونیکان بویژه حضرت ولیعصر(عج) می باشد.
22-اگربه موانع برخورد کردراه حلی برای آن پیدا میشود(بن بست ندارد).
23-اگر به هر علتی ناتمام ماند خداوند به صور مختلف جبران میکند.
24-موانع آنرا خداوند برطرف میکند.
25-طمع دنیا ومادیگری ومانند آن درآن نیست اگرچه برکات مادی ودنیوی هم دارد.
26-لذت وحلاوت وشیرینی آن در دنیا هم قابل درک است.
27-عاقبت به خیری به همراه دارد.
28-ازدغل بازی ونفاق وحقه بازی و...مبرا وپاک است.
29-منت درآن نیست(در قرآن سوره بقره آیه264 آمده است:لاتبطلوا صدقاتکم بالمن والاذی ودر سوره محمدص آیه33آمده است:یاایهاالذین آمنوا اطیعواالله واطیعواالرسول ولاتبطلوااعمالکم. البته این آیه جنبه سیاسی،اجتماعی دارد وتکیه آیه روی وحدت ومحور رهبری است که سرپیچی از امام ورهبری مشروع، همه اعمال را باطل میکند).
30-بدون سر وصدا وشلوغ کاری انجام میشود.
31-باتوجه واهتمام وهمت عالی انجام میگیرد.
32-امدادها وعنایات الهی رادرپی دارد(مورد توجه الهی است).
33-باعث نورانیت دل است.
34-احساس پوچی وبیهودگی وزیان وضرر درآن نمیشود.
35-به وعده های الهی توجه میگردد.
36-ارزش دنیایی وآخرتی دارد.
37-پوچ وبی ارزش وبی وزن نیست.
38-سبب نورانیت نامه اعمال است.
39-باعث نجات انسان درآخرت است.
40-نورانیت قبروقیامت رادرپی دارد.
41-باحرام ومعصیت وگناه واذیت وآزار وظلم وستم دیگران همراه نیست.
42-از تملق وچاپلوسی دور است.
43-باصبر وحوصله وشکیبایی انجام می گردد.
44-شرک آلود نیست.
45-افراط وتفریط درآن نیست.
46-اسراف درآن نیست.
47-توقع پاداش ومزد آن از خداوند است نه از مردم وغیرخدا(رجوع به آیه77ازسوره کهف).
48-کار نورانیت پیدا میکند.
49-هواهای نفسانی وشیطانی در آن نیست.
50-منیت وادعا ومن من کردن درآن نیست.
51-ازشهرت طلبی وجاه طلبی مبرا وپاک است.
52-از روی ایمان به خدا انجام میشود.
53-از روی اطاعت خدا ورسول ص واهل بیت(ع) وحضرت ولیعصر(عج)انجام میگردد(رجوع به آیه33از سوره محمدص).
54-باعث تخریب ووهن وتضعیف دین نمی شود.پس هرکاری که موجب تخریب ووهن دین گردد برای خدا نیست اگر چه به اسم خدا وبه عنوان کار برای خدا انجام شود...... .
lمرحوم شیخ رجبعلی خیاط فرمودند: اگر کسی برای خدا کار کند، چشم دلش باز می شود.
ونیز فرمود: هرکاری می کنید نگویید: "من کردم"، بگویید: «لطف خداست». همه را از خدا بدانید.
** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
**ویژگی های کار برای خدا - پایگاه اندیشوران حوزه
گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شخصیت، سیره و نهضت زندگىآفرین سرور و سالار شهیدان امام حسین (علیه السلام) همواره از سوى اندیشمندان مورد دقت و بررسى و نقادى قرار گرفته است. هزاران مقاله و صدها کتاب از طرف صاحبان اندیشه و قلم و بیان از همه ملل و نحل به رشته تحریر درآمده است .
در میان متفکّران، کسانى به بلنداى شخصیت آن امام همام اشاره کردهاند که حتّى کمترین سنخیّت با حضرت ندارند و برخى از آنان حتّى از مخالفان او به حساب مىآیند، امّا در عین حال او را ستودهاند .
در این نوشتار مختصر، سخنان تعدادى از بزرگان و متفکّران جهان را دراین باره مىخوانید:
جرج جرداق (دانشمند و ادیب مسیحی)
وقتی یزید، مردم را تشویق به قتل امام حسین(ع) و مأمور به خونریزی میکرد، آنها میگفتند: چه مبلغی به ما میدهی؟ امّا انصار حسین(ع) به او گفتند: ما با تو هستیم و اگر هفتاد بار کشته شویم، باز میخواهیم در رکابت جنگ کنیم و کشته شویم .
آنتون بارا (اندیشمند مسیحی)
اگر حسین از آنِ ما بود، در هر سرزمینی برای او بیرقی بر میافراشتیم و در هر روستایی برای او منبری برپا میکردیم و مردم را با نام حسین به مسیحیّت فرا میخواندیم.
املاس توندون (رئیس سابق کنگره ملّی هندوستان)
این فداکاریهای عالی از قبیل شهادت امام حسین(ع)، سطح فکر آدمی را ارتقاء بخشیده، و شایسته است خاطره آن همیشه باقی بماند و یادآوری شود.
فردریک جِمس
درس امام حسین و هر قهرمان شهید دیگری این است که در دنیا، اصول ابدی عدالت و ترحم و محبّت وجود دارد که تغییرناپذیرند و همچنین میرساند که هر گاه کسی برای این صفات مقاومت کند و در راه آن پافشاری کند، آن اصول همیشه در دنیا باقی و پایدار خواهد ماند .
بنت الشاطی (نویسنده معروف مصری)
زینب، خواهر حسینبن علی، لذّت پیروزی را در کام ابن زیاد و بنیامیّه خراب کرد و در جام پیروزی آنان قطرات زهر ریخت. در همه حوادث سیاسی پس از عاشورا همچون قیام مختار و عبدالله بن زبیر و سقوط دولت امویّان و برپایی حکومت عباسیّان و ریشه دواندن مذهب تشیّع، زینب ـ قهرمان کربلا ـ نقش برانگیزاننده داشت .
عباس محمود عقّاد (نویسنده و ادیب مصری):
جنبش حسین، یکی از بینظیرترین جنبشهای تاریخی است که تاکنون در زمینه دعوتهای دینی یا نهضتهای سیاسی پایدار گشته است... دولت اموی پس از این جنبش، به قدر عمر یک انسان طبیعی، دوام نیاورد و از شهادت حسین تا انقراض آنان بیش از شصت و اندی سال نگذشت .
چارلز دیکنز (نویسنده معروف انگلیسی)
اگر منظور حسین، جنگ در راه خواستههای دنیایی بود، من نمیفهمم چرا خواهران و زنان و اطفالش به همراه او بودند؟ پس عقل چنین حکم میکند که او فقط به خاطر اسلام فداکاری خویش را انجام داد.
محمد علی جناح (رهبر بزرگ پاکستان)
هیچ نمونهای از شجاعت بهتر از این که حسین از لحاظ فداکاری و شهامت نشان داد، در عالم پیدا نمیشود. به عقیده من، تمام مسلمانان باید از این شهیدی که خود را در سرزمین عراق قربانی کرد، پیروی کنند.
. ل. م. بوید
در طول قرون، افراد بشر همیشه جرأت و پردلی، عظمت روح و بزرگی قلب و شهامت روانی را دوست داشتهاند و به خاطر همینهاست که آزادی و عدالت هرگز به نیروی ظلم و فساد تسلیم نمیشود. و این بود عظمت امام حسین و من مسرورم کهبا کسانی که این فداکاری عظیم را از جان و دل ثنا میگویند، شرکت کردهام،هر چند که 1300 سال از آن تاریخ گذشته است.
مهاتما گاندی (رهبر بزرگ هندوستان)
من زندگی امام حسین، آن شهید بزرگ اسلام را به دقّت خواندهام و توجّهکافی به صفحات کربلا کردهام. بر من روشن شده است که اگر هندوستان بخواهدیک کشور پیروز گردد، باید از امام حسین پیروی کند.
توماس کارلایل (دانشمند انگلیسی)
بهترین درسی که از تراژدی کربلا میگیریم، این است که حسین و یارانش به خدا ایمان استوار داشتند.
آنها با عمل خود روشن کردند که تفوّق عددی در جایی که حق و باطل روبهرومیشوند، اهمیّت ندارد و پیروزی حسین با وجود اقلیّتی که داشت، باعث شگفتیمن است.
توماس ماساریک
اگر چه کشیشان ما هم از ذکر مصایب حضرت مسیح، مردم را متأثّر میسازند،ولی آن شور و هیجانی که در پیروان حسین یافت میشود، در پیروان مسیح یافتنخواهد شد و گویا سبب این باشد که مصایب مسیح در برابر مصایب حسین، پر کاهیاست در مقابل یک کوه عظیم پیکر.
ادوارد براون (پروفسور)
حتی غیر مسلمانان نیز نمیتوانند پاکی روحی را که این جنگ اسلامی تحت لوای آن انجام گرفت، انکار کنند.
بروکلمان کارل (خاورشناس و پژوهشگر آلمانی)
شهادت حسین علاوه بر نتایج و اثرات سیاسی، موجب تحکیم و اشاعه مذهب شیعه گردید و این مذهب، مرکز و مظهر تمایلات ضدّ غرب شد.
موریس دو کبری
این دانشمند بزرگ مسیحی پس از تمجید و ستایش شکوه و عظمت روز عاشورا چنین میگوید: «حسین(ع) برای شرف و ناموس و اجرای احکام اسلام و از بین بردن ظلم و ستم و جلوگیری از حیف و میل مسلمین و حمایت از مستضعفین و بینوایان و به خاطر خدا از جان و مال و فرزند گذشت؛ اما زیر بار استعمار نرفت پس بیایید ما نیز شیوه او را سرمشق خود قرار داده از زیر دست استعمارگران خلاصی یابیم و مرگ با عزت را بر زندگی با ذلت ترجیح دهیم زیرا مرگ با عزت بهتر از زندگی همراه با ذلت است.»
مسیو ماربین
مسیو ماربین -دانشمند و محقق آلمانی- درباره امام حسین(ع) و قیام جاودانهاش، همچنین علل قیام آن حضرت(ع) و نتایج آن به طور مفصل سخن رانده است که خلاصه آن چنین است:
«حسین بن علی(ع) -نوه محمد(ص)، که از دختر محبوبش فاطمه(س) متولد شده- تنها کسی است که در چهارده قرن پیش در برابر حکومت جور و ظلم قد علم کرد. در فرزند علی(ع)، همه اخلاق و صفاتی که در دوران حکومت عرب پسندیده و قابل احترام بود، مشاهده میشد. حسین(ع) شجاعت و دلاوری را از پدر خود به ارث برده بود و به احکام و دستورات اسلام تسلطی کامل داشت.....
موضوعی را که نمیتوان نادیده گرفت این است که حسین(ع) اولین شخص سیاستمداری بود که تا به امروز، احدی سیاستی به مؤثری سیاست او اتخاذ ننموده است. زمانی که بنیامیه- دشمن کینهتوز اسلام- در مقام هتک حرمت به اسلام برآمدند، حسین(ع) سکوت را جایز ندانسته به طور جدی و علنی علیه بنیامیه و حکومت وقت قیام کرد و آل ابیسفیان و یزیدیان را به رسوایی و نابودی کشانید. او علناً و آشکارا میگفت: من در راه حق و جهت امر به معروف قیام خواهم کرد و کمترین تردیدی ندارم که در این راه کشته خواهم شد. من قیام خواهم کرد اگر چه جان خود و عزیزانم را در این راه از دست بدهم. او به گفتهاش عمل کرد؛ عملی که هیچگاه در دنیا سابقه نداشته و نخواهد داشت که شرحش از حد ایجاز ما خارج است.
تاریخ عاشورا کاملاً نشان میدهد که هیچ یک از شهیدان کربلا عمداً خود را به کشتن ندادهاند، بلکه هر یک از کشتهشدگان مورد هجوم و تاخت و تاز سپاه دشمن قرار گرفته مظلومانه از پای درآمدهاند و هر یک از این شهدا به اندازه مظلومیتشان بر عظمت و بزرگی اسلام افزودهاند؛ ولی شهادت حسین(ع) از همه مهمتر و از روی دانش و بصیرت و سیاست انجام گرفت و این شهادت و شهامت در تاریخ بشریت نظیر نداشته است.
... چندی نگذشت که حکومت ظلم و جور معاویه و جانشینان او از میان رفت و در کمتر از یک قرن، قدرت از بنیامیه سلب گردید. خارج شدن قدرت از دست بنیامیه به گونهای انجام شد که امروز نام و نشانی از آنان نمودار نیست و اگر در متن کتابهای تاریخی نامی از این قوم ذکر شده در تعقیب آن هزاران نفرین و ناسزا نوشته شده و این نیست مگر به واسطه قیام حسین(ع) و یاران باوفای او.»
واشنگتن ایرونیک
این مورخ شهیر آمریکایی در تمجید و ستایش از شخصیت و قیام سید و سالار شهیدان(ع) مینویسد: «برای [امام] حسین(ع) ممکن بود که زندگی خود را با تسلیم شدن به اراده یزید نجات بخشد، لیکن مسؤولیت پیشوایی و نهضت نجاتبخش اسلام اجازه نمیداد که او یزید را به عنوان خلافت بشناسد، لذا خود را برای هر ناراحتی و فداکاری برای رها ساختن اسلام از چنگال بنیامیه آماده ساخت. در زیر آفتاب سوزان و روی ریگهای تفتیده عربستان، روح حسین(ع) فنا ناپذیر است. ای رهبر نمونه شجاعت و ای شهسوار من ای حسین(ع).»
پروفسور ادوارد براون
پروفسور ادوارد گرانویل براون مشهور به ادوارد براون، پزشک و مستشرق بزرگ انگلیسی و استادیار زبان فارسی در دانشگاه کمبریج از قیام با عظمت کربلا چنین یاد میکند: «آیا اقلیتی پیدا میشود که حدیث کربلا را بشنود؛ اما آشفته و محزون نگردد، حتی غیر مسلمانان نیز نمیتوانند پاکی روحی را که این جنگ اسلامی در تحت لوای آن انجام گرفت انکار کنند.
گیبون
این مورخ مشهور نیز مینویسد: «در طی قرون گذشته و در سرزمینهای مختلف، بشریت صحنههای حزنآوری به عظمت قیام حسینی که موجب بیداری قلب خونسردترین خوانندگان خواهد شد به خود ندیده است.»
پورشو تامداس (تاملاس) توندون
این اندیشمند هندو در توصیف امام حسین(ع) و قیام شجاعانهاش مینویسد: «شهادت امام حسین(ع) از همان زمان که طفلی بیش نبودم در من تأثیر عمیق و حزنآوری داشت. من اهمیت داشتن این خاطره بزرگ تاریخی را میدانم. فداکاریهایی مانند شهادت امام حسین(ع)، سطح فرهنگ بشر را ارتقا میبخشد و خاطره آن شایسته است بماند و یادآوری گردد.»
آنتون بارا
این دانمشند مسیحی سوریتبار در کتابش -الحسین(ع) فی الفکر المسیحی- ضمن پرداختن به اسباب و علل قیام سیدالشهداء(ع) بارها از شخصیت عظیم و دستنیافتنی سید و سالار شهیدان(ع) سخن به میان آورده است. در قسمتی از این کتاب، او ضمن برشمردن اوصافی از شخصیت والای امام حسین(ع) چنین مینویسد:
«شمع فروزان اسلام: حسین(ع) راه رهایی را برای میلیونها مسلمان روشن کرد. مسیر حرکت و گام برداشتن را به آنان شناساند و آنان را از افتادن در گودال ضلالت و سقوط در دام گناه و خفت برحذر داشت. با پرتو نور همیشه درخشان خود، راه حق را پیش چشم آنان آشکار کرد و نشانههای ترس و تنهایی را از این راه زدود و از آن پس انسانهای مؤمن، با بهرهگیری از نور شمعی که او با سوختن خود در سرزمین کربلا برافروخت و تا آنگاه که خداوند اراده کند پرفروغ خواهد ماند، از این راه عبور خواهند کرد.
آیت الله قاضی(ره):
در عزاداری و زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) مسامحه ننمایید.روضه هفتگی ولو دوسه نفر باشد، اسباب گشایش امور است و اگر هفتگی هم نشد دهه اول محرم ترکنشود.
آیت الله بروجردی(ره):
ایشان مبتلابه درد چشم شدند، فرمودند:«در روز عاشورا مقداری از گِلِ پیشانی عزاداریامام حسین علیه السلام را بر چشمان خود مالیدم، دیگر در عمرم مبتلا به دردچشم نشدم و از عینک هم استفاده نکردم!»
گریه بر سید الشهدا(ع) از نماز شب بالاتر است.
حاج میرزا اسماعیل دولابی (ره):
محبت و عزاداری برای امام حسین(ع) انسان را زود به مقصد می رساند.
آیت الله بهاءالدینی(ره):
دستگاه امام حسین(ع) فوق فقه است... نباید به دستگاه امام حسین(ع) اهانت شود، این عزاداریها احیا کننده نماز و مساجد است.
آیت الله گلپایگانی(ره):
دلم میخواهد نام مرا هم جزو روضه خوانهای حضرت سید الشهداء(ع) ثبت نمایند.
آیت الله علامه طباطبایی(ره):
هیچ کس به هیچ مرحلهای از معنویت نرسید، مگر در حرم مطهر امام حسین(ع) و یا در توسل به آن حضرت.
آیت الله عبدالکریم حائری(ره):
روضهخوانی و گریه بر سیدالشهدا(ع) عمل مستحبی است که هزار واجب درآن است.
آیت الله کمپانی(ره):
در مجلس روضه خوانی که داشتند، مقید بودند که خودشان پای سماور بنشینند و خودشان همه کفشها را جفت کنند.
جولان ابومحمد الجولانی و یارانش در حلب + تصاویر
چرا (خان طومان) در جنوب حلب سقوط کرد؟

http://www.yjc.ir/fa/news/5598456/%D8%AC%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%A8%D9%88%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%A7%D9%84%D8%AC%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%88-%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B4-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D9%84%D8%A8-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1
***نسیم معرفت**
بخشی از زیارت حضرت عباس بن على بن ابیطالب (علیهما السّلام)
لَعَنَ اللَّهُ مَنْ جَهِلَ بِحَقِّکَ وَ اسْتَخَفَّ بِحُرْمَتِکَ وَ لَعَنَ اللَّهُ مَنْ حَالَ بَیْنَکَ وَ بَیْنَ مَاءِ الْفُرَاتِ...... أَشْهَدُ أَنَّکَ قُتِلْتَ مَظْلُوماً........
خدا لعنت کند کند کسى که تو را کشت، و لعنت کند کسى را که جاهل بود به حقّت، و حرمتت را سبک شمرد، و خدا لعنت کند کسى را که بین تو و آب فرات پرده شد، شهادت مى دهم که تو مظلومانه کشته شدى
........السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ الْمُطِیعُ لِلَّهِ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِمْ وَ سَلَّمَ السَّلامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ وَ مَغْفِرَتُهُ وَ رِضْوَانُهُ وَ عَلَى رُوحِکَ وَ بَدَنِکَ أَشْهَدُ وَ أُشْهِدُ اللَّهَ أَنَّکَ مَضَیْتَ عَلَى مَا مَضَى بِهِ الْبَدْرِیُّونَ وَ الْمُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ الْمُنَاصِحُونَ لَهُ فِی جِهَادِ أَعْدَائِهِ الْمُبَالِغُونَ فِی نُصْرَةِ أَوْلِیَائِهِ الذَّابُّونَ عَنْ أَحِبَّائِهِ فَجَزَاکَ اللَّهُ أَفْضَلَ الْجَزَاءِ وَ أَکْثَرَ الْجَزَاءِ وَ أَوْفَرَ الْجَزَاءِ وَ أَوْفَى جَزَاءِ أَحَدٍ مِمَّنْ وَفَى بِبَیْعَتِهِ وَ اسْتَجَابَ لَهُ دَعْوَتَهُ وَ أَطَاعَ وُلاةَ أَمْرِهِ.....
سلام بر تو اى بنده شایسته فرمانبر خدا و رسول خدا، و امیر مؤمنان و حسن و حسین (درود خدا بر آنان باد) ، سلام و رحمت خدا و برکات و مغفرت و رضوانش بر تو بر روان و تن تو، شهادت می دهم و خدا را شاهد مى گیرم، که تو به همان مسیرى رفتى که اهل بدر رفتند، و در آن راه از دنیا گذشتند، آن مجاهدان در راه خدا، و خیرخواهان براى خدا، در مبارزه با دشمنان خدا، و تلاش گران در یارى اولیایش، آن دفاع کنندگان از عاشقانش، خدا پاداشت دهد، به برترین و بیشترین، و کامل ترین پاداش، و وفاکننده ترین پاداش، یکى از آنان که به بیعت او وفا کرد، و دعوتش را اجابت نمود، و از والیان امر اطاعت کرد
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا الْفَضْلِ الْعَبَّاسَ ابْنَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ سَیِّدِ الْوَصِیِّینَ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ أَوَّلِ الْقَوْمِ إِسْلاماً وَ أَقْدَمِهِمْ إِیمَاناً وَ أَقْوَمِهِمْ بِدِینِ اللَّهِ وَ أَحْوَطِهِمْ عَلَى الْإِسْلامِ أَشْهَدُ لَقَدْ نَصَحْتَ لِلَّهِ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِأَخِیکَ فَنِعْمَ الْأَخُ الْمُوَاسِی فَلَعَنَ اللَّهُ أُمَّةً قَتَلَتْکَ وَ لَعَنَ اللَّهُ أُمَّةً ظَلَمَتْکَ وَ لَعَنَ اللَّهُ أُمَّةً اسْتَحَلَّتْ مِنْکَ الْمَحَارِمَ وَ انْتَهَکَتْ حُرْمَةَ الْإِسْلامِ فَنِعْمَ الصَّابِرُ الْمُجَاهِدُ الْمُحَامِی النَّاصِرُ وَ الْأَخُ الدَّافِعُ عَنْ أَخِیهِ .....
سلام بر تو اى ابا الفضل العباس فرزند امیر مؤمنان، سلام بر تو اى فرزند سرور جانشینان، سلام بر تو اى فرزند اولین نفر امت در اسلام آوردن، و پیش ترین شان در ایمان و استوارترین شان در پایبندى به دین خدا، و با احتیاط ترین شان بر اسلام، شهادت می دهم که تو براى خدا و رسولش و برادرت خیرخواهى نمودى، پس چه خوب برادر همدردى بودى، خدا لعنت کند امتى را که تو را کشت، و لعنت کند امتى را که به تو ستم روا داشت، و لعنت کند امتى را که حرمت هاى تو را حلال شمرد، و پرده احترام اسلام را درید، پس چه نیکو صبرکننده، جهادگر حامى، یارى دهنده و برادر دفاع کننده از برادرش بودی.....
بحارالأنوار، ج98، ص218.
** چند حدیث در فضیلت حضرت قمر بنی هاشم عباس بن علی ( علیهما السلام)
امام صادق علیه السلام : کانَ عَمُّنَا العَبّاسُ بنُ عَلِیٍّ نافِذَ البَصیرَةِ صُلبَ الإیمانِ جاهَدَ مَعَ أبی عَبدِاللّه ِ و أبلى بَلاءً حَسَنا و مَضى شَهیدَا ؛
«عموی ما عباس نور قلبی او نافذ بود، ایمانش قوی بود و در رکاب امام حسین (علیه السلام) جهاد کرد، و نعمتی نیک به او داده شده و به مقام شهادت نائل آمد».
منبع :سرّ سلسله العلویه، ص89.
قال الأمام زین العابدین (علیه السلام) : «رَحِمَ اللَّهُ الْعَبَّاسَ فَلَقَدْ آثَرَ وَ أَبْلَى وَ فَدَى أَخَاهُ بِنَفْسِهِ حَتَّى قُطِعَتْ یَدَاهُ فَأَبْدَلَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِمَا جَنَاحَیْنِ یَطِیرُ بِهِمَا مَعَ الْمَلَائِکَةِ فِی الْجَنَّةِ … و إِنَّ لِلْعَبَّاسِ عِنْدَ اللَّهِ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى مَنْزِلَةً یَغْبِطُهُ بِهَا جَمِیعُ الشُّهَدَاءِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ»
امام سجاد (علیه السلام) فرمود: خداوند رحمت کند عباس را! برادرش را بر خود ترجیح داد و خود را فدای او کرد تا این که دو دستانش قطع شد. خداوند هم در مقابل این دو دست دو بال به او اعطا کرد تا در بهشت با ملائکه ی خدا به پرواز در آید… و در نزد خداوند آن حضرت مقامی دارد که جمیع شهداء، غبطهی آن مقام را می خورند.
سرّ سلسله العلویه، ص89 .
أنَّ لِلعَبّاسِ عِندَ اللّهِ مَنزِلَةٌ یَغبِطُهُ بِها جَمیعُ الشُّهداءِ یَومَ القیامَةِ .
بحار الأنوار: ج 22 ، ص 274.
.: Weblog Themes By Pichak :.