***نسیم معرفت***
*** شعری بسیار زیبا و عالی از آیة الله سید علی حُجت هاشمی خراسانی از سادات موسوی در وصف امام زمان (عج)
(اَبو مُعین حَمیدُ الدّین سیّد عَلِیّ حُجت هاشمی خُراسانی)
تذکر مهم : اینجانب سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی مُفتَخرم که در آستانه میلاد با سعادت و سراسر نور حُجت ثانی عَشَر و قُطب دائره امکان و مُنجی عالَم بشریّت ، توفیقی نصیب شد تا این شعرِ ناب از آیة الله سیّد علی حُجت هاشمی خراسانی را که در وصف حضرت حُجّة بن الحَسَن العسکری (عَلَیهِِما السَّلامُ ) سروده اند در تاریخ 29 / 1 / 1398 تایپ کنم و در (وبلاگِ نسیم معرفت) منتشر سازم . امیدوارم که این کار ناقابل سبب خوشنودی آن عزیز سفر کرده باشد .
گر دل سنگ تو بر ما مهربان می شد چه می شد
گر لبِ لعل تو بر ما رایگان می شد چه می شد
خسته و آزرده گشته در ره وصل تو ای دوست
دیدن رویت نصیب عاشقان می شد چه می شد
مر مرا اندر همه عالَم نباشد آشیانه
بر سَرِ کویت مرا گر آشیان می شد چه می شد
گشته ام چون مو برای دیدن روی نکویت
گر گل رویت انیس بُلبلان می شد چه می شد
ای دو زُلفِ تو کَمَندِ هر خردمندِ برومند
گر دو دستم را کَمَند از گیسوان می شد چه می شد
تا به کی بایست اندر آتش هِجرت بسوزم
گر یکی مَعذور از این امتحان می شد چه می شد
تو نکو دانی مرا و من نکو خود می شناسم
اِمتحان گر مُنعَدِم اندر میان می شد چه می شد
از شرابِ لَعل فامت جُرعه ای ما را بنوشان
جُرعه ای گر زان بکام مَیکَشان می شد چه می شد
خانه دل کرده ام از هر خسی جاروب و خالی
گر دلم مَر حضرتت را میزبان می شد چه می شد
من شنیدستم بمهمانی روی هر شب به جایی
گر شبی ما را جمالت میهمان می شد چه می شد
هر کسی را توشه ای پنهان ز دیدارِ نکویت
قسمت این خسته گر اندر عَیان می شد چه می شد
ای سُلَیمانِ زمان ای حاکِم اندر مُلکِ امکان
گر ترا یک نَظْرَه بر ما دوستان می شد چه می شد
نی غلط گفتم ترا بر ما هزاران لُطف و مِهر است
ار به ظاهر رحمتی بر شیعیان می شد چه می شد
ای که اندر عفو و بخشش بی مِثال و بی نظیری
بخششت گر شاملِ این عاصِیان می شد چه می شد
حُجَّتِ افسرده دل در انتظارِ دیدنِ تو
گر لقایی قسمت این بی نشان می شد چه می شد
* توضیحی کوتاه در باره مصرع اول از شعر مذکور :
گر دل سنگ تو بر ما مهربان می شد چه می شد ....
یکی از چیزهایی که در اشعار عُرَفاء عالیمقام مُتعارف است مسئله مُعاتَبه با معشوق است که عاشق جهت تحریک و جلب توجه معشوق به سوی خویش با او معاتبه می کند . گاهی عاشق به معشوقش می گوید : تو خیلی بی وفایی ، قرار اینگونه نبوده ، چرا توجهی به من بیچاره نمی کنی و نمونه هایش در اشعار حافظ دیده می شود . مثل این شعر از حافظ که می فرماید :
چشمت از ناز به حافظ نکند میل آری
سرگرانی صفت نرگس رَعنا باشد
کلمه سر گرانی به معنای سنگینی در رفتار و بی اعتنایی و تکبر و غرور آمده است.
در لسان ادعیّه معصوین علیهم السلام نیز دلال و عتاب و ... به معشوق با توجه به مقاماتشان در نزد خداوند متعال وارد شده است .
در آغازین شعر فوق از آیت الله حجت هاشمی خراسانی جهت جلب نظر آن حضرت به سوی خود چنین گفته است :
گر دل سنگ تو بر ما مهربان می شد چه می شد
گر لبِ لعل تو بر ما رایگان می شد چه می شد
یعنی آقا جان از اینکه عمری این همه داد و فریاد می کنم گویا دل نازنینت سخت شده و به ما توجهی نمی فرمایی ....
تذکر مهم : اینجانب سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی مُفتَخرم که در آستانه میلاد با سعادت و سراسر نور حُجت ثانی عَشَر و قُطب دائره امکان و مُنجی عالَم بشریّت ، توفیقی نصیب شد تا این شعرِ ناب از آیة الله سیّد علی حُجت هاشمی خراسانی را که در وصف حضرت حُجّة بن الحَسَن العسکری (عَلَیهِِما السَّلامُ ) سروده اند در تاریخ 29 / 1 / 1398 تایپ کنم و در (وبلاگِ نسیم معرفت) منتشر سازم . امیدوارم که این کار ناقابل سبب خوشنودی آن عزیز سفر کرده باشد .
http://nasimemarefat.parsiblog.com/Posts/4948/ + وبلاگ نسیم معرفت
**نسیم معرفت***
** شهدا مظهر پاکیّ و صفا و عشقند+نسیم ادب +کلیک
شوق شهادت
«در دلم یکسره من شوق شهادت دارم»
شوقِ پرواز سوی کوی سعادت دارم
دلم از ماندن در روی زمین بیزار است
میل سوی شهدا و سوی جنت دارم
شهدا مظهر پاکیّ و صفا و عشقند
با شهید و شهداء حسّ رفاقت دارم
مرغ طوفان زده ام قدرت پروازم نیست
با همین حال، هوسِ راه شهادت دارم
شهید +شعر : از سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی
*********************************************
***نسیم معرفت***
به نام خدا
آمادگی شهادت کمتر از خود شهادت نیست .
ترور های کور اشرار و منافقین و اَیادی استکبار جهانی و شهادت و یا مجروح شدن عزیزان ما مایه ننگ و نکبت و سیه روزی برای دشمنان و مُعاندین و منافقین و باعث افتخار و عزت و سربلندی در دنیا و آخرت برای شهداء و جانبازان ما است . اسلام و قرآن در کنار منطق گویا و رسای خود در برابر کفار و دشمنان قسم خورده ، جهاد و مبارزه شهادت طلبانه دارد و باب جهاد بدون باب شهادت معنایی ندارد اگر چه در واقعه ای کسی هم به شهادت نرسد ولی آمادگی شهادت کمتر از خود شهادت نیست . پیغمبر اکرم (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ) و ائمّه طاهرین (عَلَیهِمُ السَّلامُ) و حضرت فاطمه (سَلامُ اللهِ عَلَیها) همه آنها به نوعی از انواع و به نحوی از اَنحاء به شهادت رسیدند و طبق اخبار وارده حضرت ولیّعصر (عَجَّلَ اللهُ تَعالَی فَرَجَهُ الشَّریفُ) نیز بعد از دوران حکومت عدل گستر خویش نیز به فوز عظیم شهادت نائل می گردد . شیعیان علی بن ابیطالب (عَلَیهِ السَّلامُ) و آل علی درس ایثار و جهاد و شهادت را از مکتب علی بن ابیطالب (عَلَیهِ السَّلامُ) و از کربلای خونین حسین بن علی (عَلَیهِما السَّلامُ) گرفته اند . انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران محصول فداکاری ها و رشادت ها و جانبازی ها و شهادت ها ی مجاهدانِ راستین راه قرآن و اسلام و اهل بیت (عَلَیهِمُ السَّلامُ) بوده است و شجره طیّبه جمهوری اسلامی با خون صدها هزار شهید و جانباز آبیاری گشت و تا زمانی که مجاهدان و انقلابیون و مبارزان و پاسداران راستین و شهادت طلب برای دفاع از مرزهای گوناگون این نظام مقدس با همه وجود خود آماده به خدمت و فداکاری باشند دشمنان و معاندین راه به جایی نخواهند برد و به اهداف شومشان نخواهند رسید. ملت ما که درس جهاد و شهادت را از عاشورای حسینی گرفته است هرگز مرعوب اقداماتِ جنایت آمیز تروریست ها و پشتیبانان آنها نخواهد شد بلکه روز به روز بیدارتر و مقاوم تر می گردند . حضرت امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران «ره» در خطاب به تروریست های جنایتکار فرمودند : این نهضت باید زنده بماند و زنده ماندنش به این خونریزیها(شهادت ها) است . بریزید خونها را ؛ زندگی ما دوام پیدا می کند. بُکشید ما را ؛ ملت ما بیدارتر می شود. ما ازمرگ نمی ترسیم ... لکن (شما) منطق ندارید، منطق شما ترور است ! منطق اسلام تروررا باطل می داند. اسلام منطق دارد ... و حضرت سیِّدُ السّاجدین زین العابدین (عَلَیهِ السَّلامُ) در مقابل تهدید های اِبن زیاد ملعون چنین فرمودند : «أَبِالْقَتْلِ تُهَدِّدُنی یَابْنَ زِیادِِ، أَما عَلِمْتَ أَنَّ الْقَتْلَ لَنا عادَهٌ وَ کَرامَتَنَا الشَّهادَهُ» : اى پسر زیاد ! (ای حرام زاده) آیا ما را با قتل و کُشتن تهدید مى کنى؟!! مگر نمى دانى که کشته شدن و شهادت در راه خدا سیره و عادت دیرینه ما و مایه کرامت و افتخار ماست؟!!
[لُهوف سیِّد بن طاووس ص202 - بِحارُ الانوار، ج45، حدیث118 .- ترجمه نَفَسُ المَهمُوم مرحوم شیخ عبّاس قمی ص 458 - مَناقِب آل ابی طالب، ج 3، ص 305 - بِحارُ الأنوار، ج 45، ص 137 و 174- مَعالِی السِّبطَین، ج 2، ص178.]
** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
http://nasimemarefat.parsiblog.com/Posts/4912/
* در ازدواج مُوقَّت طلاق وجود ندارد بلکه انقضای مدت و یا بخشش مدت از طرف شوهر است :
طلاق مخصوص نکاح دائم است و در ازدواج موقت وجود ندارد. (قانون مدنی . ماده 1139)
ازدواج موقت به فوت یکی از طرفین ، فسخِ نکاح ،بذلِ مدت از طرف شوهر و انقضای مدت معیّنشده منحل میشود. فسخ نکاح میتواند بر مبنای وجود عیوبی مشخص در زن یا مرد یا عدم وجود صفتی که ضمن عقد شرط شده یا عقد بر آن واقع شده انجام گیرد. عیوبی نظیر جنون ، خصاء ، عنن و عدم توانایی بر انجام عمل جنسی در مرد موجب حق فسخ برای زن خواهد بود. عیوب موجود در زن که حق فسخ برای مرد ایجاد میکنند (چنانچه عیوب مزبور در حال عقد موجود بوده و پس از عقد ظاهر نشدهباشند) نیز عبارتاند از قرن ، برص ، جذام ، افضاء ، زمینگیری ، نابینایی از هردو چشم . چنانچه هریک از طرفین پیش از عقد به وجود عیب مزبور در طرف دیگر عالم باشد ، حق فسخ نخواهد داشت.
شوهر میتواند در هر زمانی از ازدواج موقت مدت باقیمانده را به زن ببخشد و عقد را منحل کند ، چه زن به این امر راضی باشد چه نباشد. همچنین با انقضای مدت تعیینشده در ازدواج موقت ،عقد منحل میشود. تنها راهی که به زن اختیار انحلال ازدواج موقت را میدهد ،شرط ضمن عقد یا وکالتنامه مبنی بر داشتن حق بذل مدت از سوی شوهر است.
آیا صیغه 99 ساله دزست است ؟
با توجه به شرایط صیغه موقت به نظر میرسد که بتوان زمان آن را طولانی مدت در نظر گرفت . ولی عقد موقت طولانی مدت حکم عقد دائم را دارد و اگر زن بخواهد از او جدا شود باید او را راضی کند که طلاقش دهد.
نظر علما در این باره مختلف است :
1- عقد صحیح است: (نظر حضرت امام خمینی؛ آیتالله خامنهای، آیتالله صافی، آیتالله فاضل و آیتالله نوری همدانی)
2- عقد باطل است: (نظر آیتالله سیستانی)
ایشان میفرماید : عقد موقت اندازه معینی ندارد و مقدار آن با توافق طرفین انجام میپذیرد، ولی باید مدت آن از مقدار عمر زن و شوهر یا یکی از آنها بیشتر نباشد که در این صورت عقد باطل خواهد بود.
3- بنا بر احتیاط ، احکام عقد دائم را دارد : (نظر آیتالله تبریزی، آیتالله مکارم شیرازی، آیتالله وحید خراسانی)
4- احکام عقد دائم را دارد: (نظر آیتالله بهجت)
* همچو خورشید می درخشد نور بر دلها فشاند+نسیم ادب
همچو خورشید می درخشد نور بر دلها فشاند
خلق عالَم را به سوی حضرت حق می کشاند
شعر از سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی
http://saadatmirghadimha.rzb.ir/post/8
|
||||
http://saadatmirghadimha.rzb.ir/post/8
|
.: Weblog Themes By Pichak :.