سفاهت چیست و سفیه چه کسی است؟
سَفاهت عبارت است از خِفّت و سُبُکی در عقل و اندیشه. کسی که از نعمت عقل که به عنوان پیامبر درونی است استفاده نکند و تمییز بین خیر و شر و نفع و ضرر ندهد چه در امور دنیوی و چه در امور اخروی به سوی سفاهت گام برداشته و سفیه میباشد.هرگاه کسی خود را از خیر دنیا و آخرت محروم سازد او در نهایت سفاهت و نادانی قرار دارد وچنین کسی به فرموده قرآن در سوره حج آیه 11در زیان آشکاری می باشد:...خَسِرَ الدُّنْیا وَالْآخِرَةَ ذلِکَ هُوَ الْخُسْرانُ الْمُبینُ. عزیزم : ممکن است کسی به ظاهر عاقل به نظر آید اگر چنین کسی عقلش را در مسیر درست و حق و خدمت به مردم به کار گیرد واقعا عاقل است و در غیر این صورت سفیهی و نادانی است عاقل نما که نباید فریبش را خورد و دوری از او لازم است زیرا که او دوست دارد که دیگران را همانند خویش کند. در سوره بقره آیه 13 خداوند منافقین را از سفهاء و نابخردان می شمارد در حالی که منافقین خود را در ردیف مصلحین و عاقلان می دانند. ...أَلا إِنَّهُمْ هُمُ السُّفَهاءُ وَ لکِنْ لا یَعْلَمُونَ . عقل در یک تقسیم بر دو قسم است عقل رحمانی و عقل شیطانی . عزیزم از شیطان اِنسی و جِنّی بگریز تا عقلت رحمانی بماند.
نگارش: سیداصغرسعادت میرقدیم
** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
**پایگاه اندیشوران حوزه
** وبلاگ روستای سادات محله (بوجایه - لاهیجان)
** وبلاگ روستای سادات محله (بوجایه - لاهیجان)
مسجدگوهر شاد در خراسان رضوی(کلیک)
***نسیم معرفت***
فوائد هشتگانه مسجد
قال علی علیه السلام:
مَنِ اخْتَلَفَ اِلَی الْمَسْجِدِ اَصابَ اِحْدَی الثَّمانِ؛ اَخا مُسْتَفادا فِی اللّهِ، اَوْ عِلْما مُسْتَطْرَفا(او مُستَظرَفاََ) اَوْ آیَةً مُحْکَمَةً اَوْ یَسْمَعُ کَلِمَةً تَدُلُّ عَلی هُدیً، اَوْ رَحْمَةً مُنْتَظَرَةً، اَوْ کَلِمَةً تَرُدُّهُ عَنْ رَدَیََ، اَوْ یَتْرُکَ ذَنْبا خَشْیَةً اَوْ حَیاءً .
کسی که به مسجد رفت و آمد میکند، یکی از فوائد هشتگانه نصیبش میشود:
1-برادری مفید و با ارزش در راه خدا 2 - یا علم ودانشِ نَو و تازه اى(ویادانشِ ظریف و دقیقی) یاد مىگیرد 3- یا دلیل محکم و مطابق با واقع را درک مىکند که در تقویت واستحکام عقایدش مؤثّر است 4- یا کلماتی که موجب هدایت شود میشنود 5- یا رحمت مورد انتظاری شامل حالش می گردد 6- یا سخنى را یاد مى گیرد که او را از هلاکت و پستی و فساد وگناه باز مىدارد. 7 و 8 :یا به خاطر ترس یا حیا و آبروی خود گناهی راترک میکند.»
وسائل الشیعه ج3 ص 480. -بحار جلد 83 ص 351.
* تذکر: کلمه (رَدَیََ) که در حدیث بالا آمده است از بابِ (رَدِیَ یَردَی رَدَیََ) به معنای هلاکت ونابودی ویا از بابِ( رَدُءَ یَردُءُ ، رَدُءَ یَردِئُ رَدائةََ) به معنای کار پست و زشت است . (سیداصغر سعادت میرقدیم)
** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
**آثار حضور در مسجد - پایگاه اطلاع رسانی حوزه نت
** وبلاگ روستای سادات محله (بوجایه - لاهیجان)
** وبلاگ روستای سادات محله (بوجایه - لاهیجان)
***نسیم معرفت***
منشأ و ریشه سخنان ائمه علیهم السلام...
قالَ الإمامُ جَعْفَرُ بنُ محمّد الصّادقُ (علیه السلام) :
حَدیثی حَدیثُ أبى، وَ حَدیثُ أبى حَدیثُ جَدى، وَ حَدیثُ جَدّى حَدیثُ الْحُسَیْنِ، وَ حَدیثُ الْحُسَیْنِ حَدیثُ الْحَسَنِ، وَ حَدیثُ الْحَسَنِ حَدیثُ أمیرِالْمُؤْمِنینَ، وَ حَدیثُ أمیرَالْمُؤْمِنینَ حَدیثُ رَسُولِ اللهِ (صلى الله علیه وآله وسلم)، وَ حَدیثُ رَسُولِ اللهِ قَوْلُ اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ.
حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) فرمود: سخن و حدیث من همانند سخن پدرم مى باشد، و سخن پدرم همچون سخن جدّم، و سخن جدّم نیز مانند سخن حسین و نیز سخن او با سخن حسن یکى است و سخن حسن همانند سخن امیرالمؤمنین علىّ و کلام او از کلام رسول خدا مى باشد، که سخن رسول الله به نقل از سخن خداوند متعال خواهد بود.
جامع الاحادیث الشیعه: ج 1 ص 127 ح 102، بحارالأنوار: ج 2، ص 178، ح 28.
* در زیارت جامعه کبیره آمده است : کَلاَمُکُمْ نُورٌ وَ أَمْرُکُمْ رُشْدٌ یعنی گفتار شما نور است وفرمان شما راهگشا به سوی خیر وصلاح می باشد.
.: Weblog Themes By Pichak :.