درتربیت کودک نبایدجبروتهدیدحاکم باشد+آیت الله سیداصغرسعادت میرقد - روستای سادات محله ی (بوجایه - لاهیجان)
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درباره وب

جستجوی وب
ذکر ایام هفته
آی پی کاربر
برچسب‌ها وب
شعر (4)
لینک های مفید

کودک

***نسیم معرفت***


بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیم


**  درتربیت کودک  نباید جبر و تهدیدحاکم باشد


مسئله تربیت ، مسئله بسیار مهمی است. تربیت فرزند  وفرزندان  متوقف برمراحل و عواملی است  که توجه لازم و به موقع به این امور در سرنوشت و عاقبت خوب و یا بد آنها بسیار مؤثراست:


مرحله اول

، به محیط خانه و کانون خانواده  و پدر ومادر مرتبط است . نقش پدر و مادر در تربیت فرزندان یک نقش مهم واساسی وکلیدی است. پدر و مادرها باید به نقش اساسی شان در تربیت فرزندان توجه داشته باشند . باید به چند چیز توجه داشته باشند : به ظرفیت واستعداد وتوانمندی های وجودی فرزندانشان توجه کنند. قابلیت ها وعلاقه های فرزندان خود را شناسایی کنند. نقاط مثبت ومنفی و مسائل روحی بچه های خود را شناسایی کنند و آفات و آسیب هایی که متوجه فرزندان است آنها را بررسی و شناسایی نمایند.  در مسئله تربیت فرزندان نباید جبر و زور وتحمیل و تهدید و تحقیر و دروغ و فریب و...وجود داشته باشد .کسانی که می خواهند با تحمیل و تهدید و فریب ، بچه های خود را تربیت کنند در اشتباه هستند. اساسا تربیت باید به تدریج انجام گیرد. بذری که در زمین کشت می کنیم یا درختی را که در زمین غَرس می نماییم و یا ریشه و ساقه گل و یاگیاهی را که در زمین قرا می دهیم  عوامل مختلفی به تدریج در رشد و شکوفایی و ثمر دهی  آن ها مؤثر است. یک بذر و تخم گُل و یا گیاهی که در زمین  کِشت می کنیم  اگر بخواهد تربیت و رشد و شکوفایی  و ثمره مناسب داشته باشد به چند چیز نیازمند است : 1-بذرسالم 2-زمین مناسب 3-آب موردنیاز 4- زدودن چیزهای زائد از پیرامون آن 5- نورکافی  6- هوای مناسب  7- کود کافی(البته کود طبیعی سالم  نه کود شیمیایی غیر سالم ) 8- ریشه سالم .

وقتی که یک گیاه که از حیات نباتی برخوردار است به واسطه این  عوامل به تدریج تربیت می شود و به مرحله شکوفایی و ثمر دهی می رسد ، انسان ها و فرزندان ما  که از حیات روحانی و عقلانی و ملکوتی  و فطرت پاک  برخوردارند به طریق اَولی  باید در باره آنها شرایط و ضوابطی  مراعات گردد تا به رشد و کمال و سعادت و... برسند   و اینطور نیست که توقع داشته باشیم به سادگی و به راحتی  دارای فرزند یا فرزندان  خوب و متعالی باشیم. (شوخی تا گوساله گاو شود دل پدر آب شود )  خیلی باید زحمت کشید وخون جگر خورد و خیلی باید حوصله کرد و به همه عوامل رشد و کمال فرزند توجه و مراعات نمود تا یک  فرزند خوب و شایسته  بوجود آید .   تدبیر و شناخت عوامل رشد بسیار مهم است . مثلا یکی از عوامل رشد بچه ها دعای پدر و مادر است . یکی دیکر از عوامل رشد ، تشویق مناسب است . یکی از عوامل رشد توجه به طاقت و توانایی فرزند است.و یکی از روش های تربیت ارزش قائل شدن به کارهای خوب فرزند است  .یکی از اصول تربیت فرزند محبت کافی و لازم به فرزند است. یکی از عوامل تربیت فرزند درک نیاز های صحیح فرزند است. یکی از روش های تربیت  توقع بیش از حد نداشتن از فرزند است، آنچه که شما ازنظر علمی ومعنوی و چیزهای دیگر به آن رسیدید  به فرزندانتان تحمیل نکنید، والدین نباید آنچه را که خود دوست دارند و به آن رسیدند از نظر افکار و عقیده و چیزهای دیگر به بچه ها وفرزندان خود تحمیل کنند. اینکه بعضی از والدین بچه های خردسال سه چهار ساله خود را به اجبار وادار می کنند که زبان های خارجی یاد بگیرند و یا حافظ قرآن و نهج البلاغه و... شوند کار درستی نیست مگر مواردی که استعداد و حافظه و عشق و علاقه در خود بچه باشد و به اشتیاق خود باکمک و نظارت پدر و مادر و مربی و.. یاد بگیرد که دراین صورت هیچ اشکالی وجود ندارد ولی نباید در این امور به بچه فشار آورد . کم کم به تدریج بچه های ما خیلی از چیز هایی که ما توقع داریم می آموزند ویاد می گیرند. البته پدر ومادرها باید استعدادها و توانمندی ها و علاقه های فرزندان خود را کشف کنند و شناسایی نمایند تا طبق آن برای آنها برنامه ریزی نمایند.  پس توجه داشته باشیم که تعلیم و تربیت و آموزش بچه های ما باید به تدریج و با فاصله های مناسب باشد. نباید آرزو بکنیم  و بخواهیم و توقع داشته باشیم که بچه های ما در خردسالی علامه و افلاطون و ارسطو بشوند مگر اینکه ظرفیت و استعداد فوق العاده و خدادادی داشته باشند .  باید به مسائل آموزشی بچه ها توجه شود . به شغل بچه و فرزندان خود توجه داشته باشیم  . [ در باب اهمیت کار و نقش کار و شغل در تربیت و سازندگی انسان به اواخر کتاب ارزشمند تعلیم وتربیت در اسلام از شهید استاد مطهری صفحه 258 مراجعه فرمایید که این موضوع را  درحدود 17 صفحه مورد بحث وبررسی قرار داده اند.] ... ...

..........    ...............

 

**  آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی


 





تاریخ : چهارشنبه 96/8/24 | 7:25 صبح | نویسنده : سیذ اصغر سعادت میرقدیم | نظر


  • paper | فال حافظ | فروش Backlinks
  • رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی